Lamsschouder
Lamsschouder: een keer wat anders
Als je vaak voor je gezin kookt zullen ze inmiddels wel gewend zijn aan de gerechten die je op tafel zet. Vooral dan is het leuk om je gezin te verassen met nieuwe gerechten. Vooral met de feestdagen of in de winter is een groot stuk lamsvlees een echte aanraden.
Het is vrij gebruikelijk dat je met kerst je gezin een kalkoen, rund of varken voorschotelt, maar wordt het dan niet eens tijd om ze te verrassen door wat anders te proberen? De Tip die wij geven is het bereiden van een heerlijk groot stuk lamsschouder in de oven. Een goed en groot stuk lamsschouder heeft een stuk bot in het vlees dat het extra smaak geeft aan de lamsschouder. Lamsschouder langzaam garen in de oven is dus zeker een aanrader.
Lams schouder kant en klaar
Deze lamsschouder is speciaal voor u gemaakt. Gemaakt voor het gemak dat er niets verkeerd kan gaan met de bereiding van het lamsvlees zodat de smaak altijd goed is. De bereiding van de kant en klare lamsschouder bestaat enkel uit het verwarmen.
De lamsschouders met een gewicht tussen de 1400 en 1800 gram per stuk hebben 4 dagen in een pekelbad gelegen waarna ze met een knoflook/mosterd kruidenmengsel op smaak zijn gebracht, waarna de lamsschouders 12 uur lang in een warmwaterbad van 68 graden langzaam zijn gegaard. Door langzaam te garen op lage temperatuur wordt het vlees heel mals en zacht. Deze voorgegaarde lamschouders kunt u nu ook via de webshop of via één van de streekmarkten bestellen. Bij twijfel kunt u deze maand gerust langskomen op één van de streekmarkt. Daar kunt u een gratis een stukje proeven.
U hoeft de kant en klare lamsschouder enkel te verwarmen. Verwarmen kan in de oven maar kan ook uitstekend in de braadpan.
Gebraden lamsschouder recept
Koop een mooie grote lamsschouder van ten minste 1,3 kg. Het vlees moet vervolgens gekruid worden. Maak een kruidenmengsel van mosterdzaadpoeder, koriander, nootmuskaat, zout, zwarte peper, oregano en ook een beetje bruine suiker naar smaak. Meng dit met olijfolie, ketjap en citroensap, Met dit kruidenmengsel behoor je de lamsschouder goed in te smeren.
Laat langzaam garen
Plaats de gemarineerde lamsschouder in de voor verwarmde oven op 170 graden. Nu moet het vlees langzaam garen in ongeveer 1,5 uur. De exacte tijd hangt af van de grootte van de lamsschouder en de soort/kwaliteit oven. Kijk regelmatig of het goed gaat en bedruip zo nodig met een mengsel van olijfolie, ketjap, citroensap en oregano.
Tip voor het in plakken snijden
Zodra de lamsschouder gaar is mag het uit de oven gehaald worden en in plakken gesneden worden. Het in plakken snijden gaat het beste als aan de bovenkant van de lamsschouder de lamsfilets als éérste worden afgesneden.
Serveer de lamsschouder met...
Serveer de stukken lamsschouder met rijst of aardappel/aardappelschijfjes en natuurlijk groente naar keuze.
U kunt ook tijdens het garen van de lamsschouder, hele aardappelen schillen en plakken van snijden. Gaar deze aardappelschijfjes in ongeveer 35 minuten mee in de oven.