Lamskarbonade
Er bestaan drie soorten lamskarbonades. Twee soorten daarvan worden gemaakt uit de lamsrug en zijn bekend onder de algemene naam lamskotelet of lamskoteletten. Daarnaast zijn er ook lams-schouderkarbonades. Deze schouderkarbonades zijn bijna 50% goedkoper dan lamskoteletten en zijn geschikt voor de barbecue, grill of koekenpan.
Lamskarbonade is een smakelijk stukje lamsvlees dat eenvoudig op de bbq te bereiden is, maar bovendien ook erg smakelijk en zacht is.
Lamskarbonade: de kotelet
De lamskotelet is (zoals hierboven genoemd) een soort lamskarbonade. De dubbele kotelet is een echte delicatesse. Uitstekend klaar te maken op de grill, barbecue of in de koekenpan. In een paar minuten is de kotelet klaar.
Bereidingstijd kotelet
Lamskoteletten zijn in ongeveer 5 minuten klaar. Dit kan zowel op de grill, barbecue of in de koekenpan. Ze zijn ook lekker in de oven. Lees meer over de lamskotelet.
De schouderkarbonade
Naast de originele lamskotelet zijn er ook koteletten uit de schouder van het lam. Deze lamskoteletten zijn schouderkarbonades.
Schouderkarbonade wordt uit de voorbout van het lam gehaald. De voorbout wordt in plakken gesneden waarna het uitermate geschikt is voor de barbecue, grill of koekenpan.
Voordeel van de schouderkarbonade is dat het bijna 50% goedkoper is dan de originele lamskotelet.
De schouderkarbonade is een zeer smakelijk stukje lamskarbonade dat eenvoudig op de bbq te bereiden is maar ook erg smakelijk en zacht wanneer het even opgebakken/gestoofd zal worden. Schouderkarbonade droogt niet snel uit zoals normale lamskotelet wel doet wanneer deze te lang gaart.
Bekijk onze webwinkel voor de beste aanbiedingen voor smaakvol en natuurlijk lamsvlees.