Lamsbout

Op zoek naar een heerlijke lamsbout? Hieronder ziet u een overzicht van de lamsbouten die u bij ons via internet kunt bestellen. Vul de aantallen in van hetgeen u wilt bestellen en klik op het winkelwagenicoontje om ze in uw online winkelwagen te leggen. Doorloop de stappen om uw bestelling af te ronden of winkel door 

De Lamsvleesspecialilst 
2200 gram
€ 37,40
De Lamsvleesspecialist 
1000 gram
€ 17,00
De Lamsvleesspecialist 
2400 Gram
€ 38,40

Wat is lamsbout? 

Lamsbout is afkomstig uit de bilpartij van het lam. De bouten die u bij ons bestelt zijn mooi bijgesneden tot een mooi ronde volle bout met bilpijp. Het gewicht varieert tussen 1,8-2,2 kg. 

Dit soort vlees is gebraden, geroosterd of uit de oven op z'n lekkerst! 

Bereidingstijd van de lamsbout

De lamsbout is een groot stuk vlees en kan op verschillende manieren bereid worden. Voor de snelle manier in ± 2 uur. De voorkeur gaat uit in de oven of in een grote pan. De kerntemperatuur zal circa 65°C bedragen. Het vlees mag van binnenuit een beetje rosé zijn. De bilpijp zorgt tijdens de bereiding voor extra smaak. Laat deze zitten en verwijder het vlees rondom de pilpijp bij het opdienen van de lamsbout.

Alternatieve bereiding

Een lamsbout behoort tot een categorie vlees dat in ± 2 uur klaar kan zijn.  Relatief snel voor zo'n groot stuk vlees van 2 kg. Het lam is met veel zorg en aandacht opgegroeid. Laat dan ook de lamsbout eens rustig garen en niet zo gehaast in 2 uur. U zult zien dat het vlees veel malser en sappiger zal zijn. 

Slow cooking met Lamsbout

Laat de lamsbout eerst op kamertemperatuur komen, of leg de lamsbout die geleverd wordt in een vacuüm zak in warm water voor  ± één uur op ongeveer 60-70°C zodat de begin/ kerntemperatuur (voordat het vlees in de oven gaat) hoger is.  

Door te beginnen met een hogere begin/kerntemperatuur wordt de lamsbout malser en blijven er meer sappen in het vlees behouden. Na een uur kunt u de (warme) bout uit het water en verpakking halen en insmeren met de gewenste kruiden.

Leg de lamsbout vervolgens in een voorverwarmde oven gedurende 15 min op 250°C. Hierdoor krijgt het vlees meer kleur. Daarna de oven terugdraaien naar 80°C gedurende ongeveer 3 uur of wanneer de bout een kerntemperatuur heeft van 65°C. Haal het vlees uit de oven en laat het voor minimaal 5-10 minuten rusten voor opdienen. 

Eet smakelijk!

Assortiment lamsvleesproducten

Neem een kijkje in onze webwinkel voor een deze en andere fijne lamsvleesproducten.

 Lamsbout

 

 
 

Hieronder een overzicht van uw bestelling!

(Dit overzichtje kunt u over het scherm heen bewegen)

Geen producten
Gratis thuisbezorging vanaf €75,00
Naar winkelwagen

Klik hierboven op "naar winkelwagen" voor de volgende stap in uw bestelling